Heikoop Optiek    -   Veenhoopsweg 20-1    -    9422 AB Smilde   -   0592 41 46 11   -   info@heikoop-optiek.nl

Glazen

Tussen glas en kunststof zit een duidelijk verschil, in gewicht. Glas is wel 3x zo zwaar als kunststof, dat voelt u dus wel op uw neus. Maar glas is ook weer harder en krast minder snel, maar…. De allernieuwste coatingen komen wel heel dicht in de buurt!

 

Door speciale technieken kunnen de brillenglazen extra dun en extra hard gemaakt worden.

 

Door speciale freeform slijptechnieken kunnen de glazen ook nog helderder gemaakt worden, en heeft u minder last van hinderlijke vertekening.

 

 

Enkelvoudig

Dat wil zeggen glazen met maar een sterkte, of voor de verte, of voor het lezen.

 

We kunnen uw bril voorzien van standaard glazen, maar ook van maatwerk. Het verschil tussen maatwerk en standaard is de slijpwijze. Freeform noemen we dat. Gepersonaliseerde glazen, speciaal  voor u op maat gemaakt, naar uw wensen.

 

Bijna alle glazen zijn voorzien van een standaard ontspiegeling en een harde laag, maar u kan ook kiezen voor een extra harde coating, waardoor uw glas minder gevoelig is voor krassen en ook nog eens veel gladder, en minder statisch wordt. Dus makkelijker te poetsen.

 

 

Multifocaal

Glazen met meerdere sterktes, voor de verte, voor het beeldscherm en om te kunnen lezen. Dat kan allemaal in één glas geslepen worden.

 

Deze multifocale glazen zijn er in veel uitvoeringen.  Maatwerk glazen met een breed leesgedeelte en weinig hinderlijke vertekening naar de zijkant. Dit kan ook helemaal gepersonaliseerd gemaakt worden, door speciale Freeform glazen.

 

Belangrijk dus om goed te kijken naar uw wensen en behoeften.  Heeft u veel kantoorwerk, of is juist het veraf gedeelte bij het autorijden voor u heel belangrijk?

 

Wij helpen u graag bij het zoeken naar het juiste glastype.

 

 

Computer/Bureau glazen

Lezen doen we gemiddeld op zo’n 40 cm,  en het beeldscherm staat gemiddeld op zo’n 80 cm. Logisch dus dat dit soms niet prettig samen gaat met een glas met maar één sterkte. Daarom zijn er speciale bureau glazen ontwikkeld. Eén glas met een verloop in sterkte voor lees en beeldschermwerk. Maar ook prettig bij pianoles.

 

Het glas heeft een comfortabele en dynamische overgang van het leesgedeelte naar het beeldschermgedeelte. Zodat u in een prettige houding kunt werken en lezen.

 

 

Zonneglazen

Het is algemeen bekend dat we onzen huid goed moeten beschermen tegen de zon, maar wist u ook dat het belangrijk is om uw ogen goed te beschermen?

 

UV-stralen kunnen schade veroorzaken op uw ogen.  Dus zowel op de fiets, als op het strand, of op wintersport is het belangrijk om uw ogen goed te beschermen.

 

Zonneglazen kunnen we speciaal voor u laten maken in verschillende kleuren, ook extra dun en licht. Met een speciaal polariserend glas worden hinderlijke schitteringen extra gefilterd.  Contrast verhogende glazen bieden een prettig beeld tijdens het autorijden.

 

Zonneglazen op sterkte zijn al verkrijgbaar vanaf € 49.00 per paar, en in multifocale uitvoering vanaf € 99.00 per paar.

 

 

Meekleurende glazen

De nieuwste generatie meekleurende glazen kleuren heel snel op en worden ook weer snel helemaal licht. Uw ogen genieten van een optimale bescherming tegen schadelijke UV straling met een fijne kleur. De transitions glazen van de nieuwste generatie zijn er in bruin en in grijs. Leverbaar in de meeste soorten glazen van enkelvoudig tot multifocaal ook met de nieuwste en hardste ontspiegelingen.

Zodat u lang krasvrij van uw glazen kan genieten.

 

Transitions glazen staan garant voor een stabiele verkleuring, dit gaat zo geleidelijk dat u het zelf nauwelijks merkt. Binnenshuis worden de glazen weer helemaal helder binnen 15 minuten. De glazen zijn buiten zonnebril donker in de zon. In de winter als het heel koud is en de zon toch schijnt worden de glazen nog donkerder dan ’s zomers.

 

Duidelijk merkbaar is dat het contrast verhoogt wordt in uw zicht, en uw ogen zijn 100% beschermd tegen UVA en UVB straling.

 

 

Coatingen

Kreten als ontspiegeling, extra harde laag, daar heeft u misschien al veel over gehoord.

 

Door middel van de nieuwste technologieën is het mogelijk de glazen extra hard en glad te maken, waardoor stof en vuil bijna niet meer op de glazen blijft plakken. Hoe minder erop blijft zitten, hoe minder krasjes u ook mogelijk kan krijgen bij het poetsen van de glazen. Wat er niet op zit hoeft er ook niet af! De bril blijft dus langer schoon.

 

Zo hard als glas, is een uitspraak die echt waar is. Kunststof glazen zijn altijd zachter, maar dankzij de nieuwste technieken kunnen we de van zichzelf zachte glazen, dus wel veel harder maken.

 

Voor beeldschermwerk bestaat er ook een speciale coating die het blauwe licht filtert, en daardoor een rustiger beeld creeert

Contactgegevens:

 

Heikoop Optiek

Veenhoopsweg 20-1

9422 AB Smilde

 

Tel. 0592 41 46 11

 

info@heikoop-optiek.nl

www.heikoop-optiek.nl

Openingstijden:

 

Maandag:

Gesloten

 

Dinsdag t/m vrijdag:

9.30 tot 17.30

 

Zaterdag:

9.30 tot 17.00